Vakantiewoning op een inspirerende plek in noordoost Twente!

Vakantiewoning Ribberink ligt in het hart van Twente en aan een netwerk van fiets- en wandelroutes. De goed onderhouden paden leiden u door bossen en over glooiende akkers. Twente is echter meer dan natuur. U wandelt of fiets daarom ook door de vele dorpjes en steden die onze streek rijk is.

Natuur
Vakantiwoning Ribberink grenst aan het Lutterzand, een prachtig natuurgebied waar de Dinkel een zandverstuivingsgebied doorkruist. Op circa 6 kilometer ligt Landgoed Singraven. Midden in het natuurschoon vindt u daar een statig kasteel met imposante kunstcollectie. Voor liefhebbers van wandel- of fietstochten is er het Springendal. Het waterrijke natuurgebied biedt met weidse uitzichten en intieme doorkijkjes voor elk wat wils.

Dorpjes en steden
Op 10 km afstand van vakantiewoning Ribberink ligt het kunststadje Ootmarsum. De knusse klinkerstraatjes worden geflankeerd door kunstgaleries en eetgelegenheden. De Ootmarsumse kunstmarkt – jaarlijks terugkerend in augustus – geniet bovendien landelijke bekendheid.

Enschede, Hengelo en Almelo zijn de Twentse plaatsen met grootstedelijk allure. U vindt er industrieel erfgoed, maar ook moderne binnensteden die prima geschikt zijn voor een dagje shoppen. Het stadje Oldenzaal heeft een centrum met als pronkjuweel de bijna 1000 jaar oude basiliek: de Plechelmus. Even over de grens vindt u Bad Bentheim, met in het centrum een schitterende Middeleeuwse burcht waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

De echte cultuurliefhebbers kunnen een trip naar het Duitse Münster wagen. Het schitterende historische centrum vormde bijna vierhonderd jaar geleden het decor voor de Vrede van Münster.


Bezoek deze website! Voeg vakantie site toe